KSEEB SSLC Solutions for Class 10 Maths Chapter 11 Pythagoras Theorem

In this chapter, we provide KSEEB Solutions for Class 10 Maths Chapter 11 Pythagoras Theorem for English medium students, Which will very helpful for every student in their exams. Students can download the latest KSEEB Solutions for Class 10 Maths Chapter 11 Pythagoras Theorem pdf, free KSEEB solutions for Class 10 Maths Chapter 11 Pythagoras Theorem book pdf download. Now you will get step by step solution to each question.

KSEEB SSLC Solutions for Class 10 Maths – Pythagoras Theorem (English Medium)

KSEEB SSLC Solutions for Class 10 Maths Chapter 11 Exercise 11.1

Question 1:

The sides of a right angled triangle containing the right angle are 5cm and 12cm, find its hypotenuse.

Solution :

KSEEB SSLC Solutions for Class 10 Maths – Pythagoras Theorem-Ex-11.1-1s
KSEEB SSLC Solutions for Class 10 Maths – Pythagoras Theorem-Ex-11.1-1s

Question 2:

Find the length of the diagonal of a square of side 12 cm.

Solution :

KSEEB SSLC Solutions for Class 10 Maths – Pythagoras Theorem-Ex-11.1-2s
KSEEB SSLC Solutions for Class 10 Maths – Pythagoras Theorem-Ex-11.1-2s

Question 3:

The length of the diagonal of rectangular playground is 125 m and the length of one side is 75 m. Find the length of the other side

Solution :

KSEEB SSLC Solutions for Class 10 Maths – Pythagoras Theorem-Ex-11.1-3s
KSEEB SSLC Solutions for Class 10 Maths – Pythagoras Theorem-Ex-11.1-3s

Question 4:

KSEEB SSLC Solutions for Class 10 Maths – Pythagoras Theorem-Ex-11.1-4
KSEEB SSLC Solutions for Class 10 Maths – Pythagoras Theorem-Ex-11.1-4

Solution :

KSEEB SSLC Solutions for Class 10 Maths – Pythagoras Theorem-Ex-11.1-4s
KSEEB SSLC Solutions for Class 10 Maths – Pythagoras Theorem-Ex-11.1-4s

Question 5:

A door of width 6 meter has an arch above it having a height of 2 meter. Find the radius of the arch.

KSEEB SSLC Solutions for Class 10 Maths – Pythagoras Theorem-Ex-11.1-5
KSEEB SSLC Solutions for Class 10 Maths – Pythagoras Theorem-Ex-11.1-5

Solution :

KSEEB SSLC Solutions for Class 10 Maths – Pythagoras Theorem-Ex-11.1-5s
KSEEB SSLC Solutions for Class 10 Maths – Pythagoras Theorem-Ex-11.1-5s

Question 6:

The sides of a right angled triangle are in an arithmetic progression. Show that the sides are in the ratio. 3:4:5.

Solution :

KSEEB SSLC Solutions for Class 10 Maths – Pythagoras Theorem-Ex-11.1-6s
KSEEB SSLC Solutions for Class 10 Maths – Pythagoras Theorem-Ex-11.1-6s

Question 7:

A peacock on a pillar of 9 feet height on seeing a snake coming towards its hole situated just below the pillar from a distance of 27 feet away from the pillar will fly to catch it. If both posess the same speed, how far from the pillar they are going to meet?

Solution :

KSEEB SSLC Solutions for Class 10 Maths – Pythagoras Theorem-Ex-11.1-7s
KSEEB SSLC Solutions for Class 10 Maths – Pythagoras Theorem-Ex-11.1-7s

Question 8:

KSEEB SSLC Solutions for Class 10 Maths – Pythagoras Theorem-Ex-11.1-8
KSEEB SSLC Solutions for Class 10 Maths – Pythagoras Theorem-Ex-11.1-8

Solution :

KSEEB SSLC Solutions for Class 10 Maths – Pythagoras Theorem-Ex-11.1-8s
KSEEB SSLC Solutions for Class 10 Maths – Pythagoras Theorem-Ex-11.1-8s

Question 9:

KSEEB SSLC Solutions for Class 10 Maths – Pythagoras Theorem-Ex-11.1-9
KSEEB SSLC Solutions for Class 10 Maths – Pythagoras Theorem-Ex-11.1-9

Solution :

KSEEB SSLC Solutions for Class 10 Maths – Pythagoras Theorem-Ex-11.1-9s
KSEEB SSLC Solutions for Class 10 Maths – Pythagoras Theorem-Ex-11.1-9s

Question 10:

KSEEB SSLC Solutions for Class 10 Maths – Pythagoras Theorem-Ex-11.1-10
KSEEB SSLC Solutions for Class 10 Maths – Pythagoras Theorem-Ex-11.1-10

Solution :

KSEEB SSLC Solutions for Class 10 Maths – Pythagoras Theorem-Ex-11.1-10s
KSEEB SSLC Solutions for Class 10 Maths – Pythagoras Theorem-Ex-11.1-10s

KSEEB SSLC Solutions for Class 10 Maths Chapter 11 Exercise 11.2

Question 1:

KSEEB SSLC Solutions for Class 10 Maths – Pythagoras Theorem-Ex-11.2-1
KSEEB SSLC Solutions for Class 10 Maths – Pythagoras Theorem-Ex-11.2-1

Solution :

KSEEB SSLC Solutions for Class 10 Maths – Pythagoras Theorem-Ex-11.2-1s-1
KSEEB SSLC Solutions for Class 10 Maths – Pythagoras Theorem-Ex-11.2-1s-1
KSEEB SSLC Solutions for Class 10 Maths – Pythagoras Theorem-Ex-11.2-1s-2
KSEEB SSLC Solutions for Class 10 Maths – Pythagoras Theorem-Ex-11.2-1s-2

Question 2:

KSEEB SSLC Solutions for Class 10 Maths – Pythagoras Theorem-Ex-11.2-2
KSEEB SSLC Solutions for Class 10 Maths – Pythagoras Theorem-Ex-11.2-2

Solution :

KSEEB SSLC Solutions for Class 10 Maths – Pythagoras Theorem-Ex-11.2-2s
KSEEB SSLC Solutions for Class 10 Maths – Pythagoras Theorem-Ex-11.2-2s

Question 3:

KSEEB SSLC Solutions for Class 10 Maths – Pythagoras Theorem-Ex-11.2-3
KSEEB SSLC Solutions for Class 10 Maths – Pythagoras Theorem-Ex-11.2-3

Solution :

KSEEB SSLC Solutions for Class 10 Maths – Pythagoras Theorem-Ex-11.2-3s
KSEEB SSLC Solutions for Class 10 Maths – Pythagoras Theorem-Ex-11.2-3s

Question 4:

The shortest distance AP from a point ‘A’ to QR is 12 cm. Q and R are respectively 15 cm and 20 cm from ‘A’ and on opposite sides of AP. Prove that ∠QAR= 90°.

KSEEB SSLC Solutions for Class 10 Maths – Pythagoras Theorem-Ex-11.2-4
KSEEB SSLC Solutions for Class 10 Maths – Pythagoras Theorem-Ex-11.2-4

Solution :

KSEEB SSLC Solutions for Class 10 Maths – Pythagoras Theorem-Ex-11.2-4s
KSEEB SSLC Solutions for Class 10 Maths – Pythagoras Theorem-Ex-11.2-4s

Question 5:

KSEEB SSLC Solutions for Class 10 Maths – Pythagoras Theorem-Ex-11.2-5
KSEEB SSLC Solutions for Class 10 Maths – Pythagoras Theorem-Ex-11.2-5

Solution :

KSEEB SSLC Solutions for Class 10 Maths – Pythagoras Theorem-Ex-11.2-5s
KSEEB SSLC Solutions for Class 10 Maths – Pythagoras Theorem-Ex-11.2-5s

Question 6:

KSEEB SSLC Solutions for Class 10 Maths – Pythagoras Theorem-Ex-11.2-6
KSEEB SSLC Solutions for Class 10 Maths – Pythagoras Theorem-Ex-11.2-6

Solution :

KSEEB SSLC Solutions for Class 10 Maths – Pythagoras Theorem-Ex-11.2-6s
KSEEB SSLC Solutions for Class 10 Maths – Pythagoras Theorem-Ex-11.2-6s

Question 7:

KSEEB SSLC Solutions for Class 10 Maths – Pythagoras Theorem-Ex-11.2-7
KSEEB SSLC Solutions for Class 10 Maths – Pythagoras Theorem-Ex-11.2-7

Solution :

KSEEB SSLC Solutions for Class 10 Maths – Pythagoras Theorem-Ex-11.2-7s
KSEEB SSLC Solutions for Class 10 Maths – Pythagoras Theorem-Ex-11.2-7s

All Chapter KSEEB Solutions For Class 10 Maths

—————————————————————————–

All Subject KSEEB Solutions For Class 10

*************************************************

I think you got complete solutions for this chapter. If You have any queries regarding this chapter, please comment on the below section our subject teacher will answer you. We tried our best to give complete solutions so you got good marks in your exam.

If these solutions have helped you, you can also share kseebsolutionsfor.com to your friends.

Best of Luck!!

Leave a Comment

Your email address will not be published.