KSEEB SSLC for Class 10 English Grammar

In this chapter, we provide KSEEB SSLC Class 10 English Grammar for English medium students, Which will very helpful for every student in their exams. Students can download the latest KSEEB SSLC Class 10 English Grammar pdf, free KSEEB SSLC Class 10 English Grammar pdf download. Now you will get step by step solution to each question.

Karnataka State Syllabus Class 10 English Grammar

Karnataka State Syllabus Class 10 English Grammar

Passive Voice:

Choose the correct alternative and write the complete answer along with its alphabet:

KSEEB Solutions For Class 10 English 1.
Read the conversation:
Arun: Did you attend the programme?
Pavan: Yes, I have attended the programme.

The passive form of the underlined sentence is
A) The programme has been attended by me.
B) The programme had been attended by me.
C) The programme was attended by me.
D) The programme is being attended by me.
Answer:
A) The programme has been attended by me.

10th Class English Grammar State Syllabus 2.
Read the conversation:
Officer: Manager, did you scold the attender?
Manager: No, I did not scold the attender.

The correct passive form of the underlined sentence is
A) The attender is not scolded by me.
B) The attender was not scolded by me.
C) The attender will not be scolded by me.
D) The attender could not be scolded by me.
Answer:
B) The attender was not scolded by me.

KSEEB Solutions For Class 10 English Grammar 3.
Read the conversation.
Sujay: What are you doing, Madhavi?
Madhavi: I’m writing a letter.

The passive form of the underlined sentence is
A) A letter was written by me.
B) A letter was being written by me.
C) A letter will be written by me.
D) A letter is being written by me.
Answer:
D) A letter is being written by me.

KSEEB Solutions For Class 10 English First Language 4.
Read the conversation:
Manu: When is your sister’s marriage?
Tanu: Next week, Sir.
Manu: Have you distributed the invitation cards?
Tanu: Yes, my brother has distributed all the invitation cards.

The passive form of the italicized portion is
A) All the invitation cards were distributed by my brother.
B) All the invitation cards has been distributed by my brother.
C) All the invitation cards are distributed by my brother.
D) All the invitation cards have been distributed by my brother.
Answer:
D) All the invitation cards have been distributed by my brother.

SSLC English Grammar 2021 5.
Read the conversation:
A: Have you completed the work?
B: No, not yet. We are attending to that work now.

The passive form of the underlined sentence is
A) That work was attended to now.
B) That work is being attended to now.
C) That work is attended to now.
D) That work will be attended to now.
Answer:
B) That work is being attended to now.

English Grammar For Class 10 State Syllabus 6.
Read the conversation:
A: Are you eating a mango?
B: No, I am eating an apple.

The passive form of the underlined sentence is
A) An apple is eaten by me.
B) An apple is being eaten by me.
C) An apple was eaten by me.
D) An apple was being eaten by me.
Answer:
B) An apple is being eaten by me.

Karnataka SSLC English Grammar Pdf 7.
Read the conversation:
Ramesh: Where were you yesterday?
Harish: I was in my house. I was painting my room.

The passive form of the underlined sentence is
A) My room is being painted by me.
B) My room will be painted by me.
C) My room was being painted by me.
D) My room would be painted by me.
Answer:
C) My room was being painted by me.

KSEEB English Solutions Class 10 8.
Read the conversation:
Lakshmi: Have you answered all the questions correctly?
Anitha: Yes, I have answered all the questions correctly.
The passive form of the underlined sentence is
A) All the questions are answered correctly by me.
B) All the questions are being answered correctly by me.
C) All the questions have been answered correctly by me.
D) All the questions will be answered by me correctly.
Answer:
C) All the questions have been answered correctly by me.

SSLC English Grammar Karnataka 9.
Read the following:
The government has decided to change the pattern of the question paper. It is hoped the students will like the new pattern.
The passive form of the underlined sentence is
A) The new pattern will be liked by the students.
B) The new pattern would be liked by the students.
C) The new pattern can be liked by the students.
D) The new pattern may be liked by the students.
Answer:
A) The new pattern will be liked by the students.

KSEEB Solutions 10th English 10.
Read the following:
Mr. Ravindra is a rich man. Last night thieves broke into his house. The thieves planned the robbery very carefully.

The passive form of the underlined sentence is
A) The robbery was planned by the thieves very carefully.
B) The robbery is planned by the thieves very carefully.
C) The robbery will be planned by the thieves very carefully.
D) The robbery is being planned by the thieves very carefully.
Answer:
A) The robbery was planned by the thieves very carefully.

Modal Verbs:

Choose the correct alternative and write the complete answer along with its alphabet:

KSEEB 10th English Solutions 1.
Read the conversation:

Hema: When will you come here, Sara?
Sara: Don’t know, I come any time.

The most appropriate modal verb to be used in the blank is
A) must
B) will
C) can
D) might
Answer:
D) might

KSEEB Solutions Class 10 English 2.
Read the conversation. Choose the most appropriate modal verb and fill in the blank:

Ramu: Raju, what happens if we don’t walk on the pavement in busy roads?
Raju: We ___________ meet with an accident.
A) can
B) must
C) will
D) should
Answer:
C) will

English 10th KSEEB Solutions 3.
If I had been the prime minister, I __________ have rooted out corruption.

The most appropriate modal verb to be used is
A) can
B) would
C) should
D) must
Answer:
B) would

KSEEB Solutions English Class 10 4.
Read the conversation:
1 Hamiz: When will Suresh come?
Santosh: I am not sure. He _________ come any time.

The most appropriate modal verb in the blank is
A) must
B) will
C) can
D) might
Answer:
D) might

KSEEB Solutions For Class 10 First Language English 5.
Read the conversation:
Raju: A chronic cold will cause a great deal of discomfort.
Venu: So I _________ be careful about it.

The most appropriate modal verb in the blank is
A) should
B) could
C) would
D) may
Answer:
A) should

Karnataka SSLC First Language English Notes Pdf 2021 6.
Read the conversation:
Student: How is my performance in the exam, teacher?
Teacher: You are weak in Chemistry. You _______ work hard.

The most appropriate modal verb in the blank is
A) could
B) must
C) can
D) will
Answer:
B) mus

KSEEB Class 10 English Solutions 7.
Read the conversation:
Worker: Sir, I have completed my work. Shall I leave?
Manager: Yes, you ___________ go now.

The most appropriate modal verb in the blank is
A) could
B) may
C) can
Answer:
C) can

KSEEB Solutions For Class 10 8.
Read the conversation:
Neeta: Have you seen ‘Jurassic Park I
Meera: Yes, the movie is excellent. You see it.

The most appropriate modal verb in the blank is
A) could
B) may
C) can
D) must
Answer:
D) must

10th English Notes 9.
Read the conversation:
Naresh: I took one hour to climb Nandi Hills.
Michael: That is pretty slow. My grandfather used to say that he ________ climb the Nandi Hills in twenty minutes.

The most appropriate modal verb in the blank is
A) could
B) might
C) can
D) shall
Answer:
A) could

10. Read the conversation:
Harish: Vasanth, I am free tonight.
Vasanth: You ________ participate in the cultural programme if you want.

The most appropriate modal verb in the blank is
A) can
B) should
C) may
D) might
Answer:
C) may

Question Tags:

Choose the correct alternative and write the complete answer along with its alphabet:

1. She can do this job, ___________? The question tag to be used here is
A) can she
B) can’t she
C) will she
D) won’t she
Answer:
B) can’t she

2. Her mother is a doctor, ___________? The question tag to be used here is
A) is she
B) was she
C) wasn’t she
D) isn’t she
Answer:
D) isn’t she

3. You painted it yourself, ___________? The question tag to be used here is
A) didn’t you
B) did you
C) isn’t it
D) wasn’t it
Answer:
A) didn’t you

4. The food does not look good, ___________? The question tag to be used here is
A) doesn’t it
B) is it
C) does it
D) isn’t it
Answer:
C) does it

5. They haven’t paid the rent, ___________? The question tag to be used here is
A) haven’t they
B) have they
C) did they
D) didn’t they
Answer:
B) have they

6. This machine does not work, ___________? The question tag to be used here is
A) does it
B) is it
C) doesn’t it
D) will it
Answer:
A) does it

7. You haven’t read this novel, ___________? The question tag to be used here is
A) didn’t you
B) haven’t you
C) did you
D) have you
Answer:
D) have you

8. Let’s start now, ___________? The question tag to be used here is
A) shall we
B) can we
C) do we
D) must we
Answer:
A) shall we

9. Let’s play in the ground, ___________? The question tag to be used here is
A) could we
B) may we
C) can we
D) shall we
Answer:
D) shall we

10. You knew it before, ___________? The question tag to be used here is
A) isn’t it
B) didn’t you
C) didn’t I
D) did you
Answer:
B) didn’t you

11. He was not very polite, ___________? The question tag to be used here is
A) wasn’t he
B) isn’t it
C) was it
D) was he
Answer:
D) was he

12. We had no choice, ___________? The question tag to be used here is
A) didn’t we
B) did we
C) isn’t it
D) hadn’t we
Answer:
B) did we

13. They were both present, ___________? The question tag to be used here is
A) isn’t it
B) is it not
C) weren’t they
D) were they
Answer:
C) weren’t they

14. We had a very good time, ___________? The question tag to be used here is
A) did we not
B) didn’t we
C) isn’t it
D) didn’t us
Answer:
B) didn’t we

15. It is not too late, ___________? The question tag to be used here is
A) isn’t it
B) is it not
C) was it
D) is it
Answer:
D) is it

16. He can come later, ___________? The question tag to be used here is
A) can he
B) will he
C) can’t he
D) isn’t it
Answer:
C) can’t he

17. You live in Mysore, ___________? The question tag to be used here is
A) do you
B) is it not
C) don’t you
D) isn’t it
Answer:
C) don’t you

18. You can drive a car, ___________? The question tag to be used here is
A) can you
B) isn’t it
C) wasn’t it
D) can’t you
Answer:
D) can’t you

19. I was right, ___________ ? The question tag to be used here is
A) was it
B) wasn’t I
C) was I ‘
D) isn’t it
Answer:
B) wasn’t I

20. They will join us later, ___________ ? The question tag to be used here is
A) wouldn’t they
B) isn’t it
C) won’t they
D) will they
Answer:
C) won’t they

21. We worked hard, ______________
The question tag to be used above is
A) did I?
B) did we?
C) didn’t we?
D) do we?
Answer:
C) didn’t we?

22. The students won’t waste time, _____________ The question tag to be used here is
A) won’t they?
B) will they?
C) can they?
D) would they?
Answer:
B) will they?

23. I like English, _____________ ?
A) do I
B) don’t I
C) am I
D) aren’t I.
Answer:
B) don’t I

Articles and Prepositions:

Fill in the blanks with the appropriate prepositions and articles:

1. Her hands reached _________ the steel railing above, but finding only air. The clattering roar of _________ train muffled the thud of her fall on to the ground.
Answer:
for, the.

2. They had come __________ high hopes in the miracles of modern science. They told themselves that Anant would be cured and he would play the sitar and perhaps would be __________ great sitarist one day.
Answer:
with, a.

3. Baleshwar was __________ very unhappy schoolboy. In the first and second years he was a good student. From the third standard onwards, he seemed __________ have lost interest in studies.
Answer:
a, to.

4. There had been __________ accident when he went hiking with his father. They were crossing a rickety bridge __________ some radids.
Answer:
an, over.

5. Don Anselmo wore __________ same faded cutaway and carried the same stick. He was accompanied __________ the boy again.
Answer:
the, by.

6. Swami’s father sat gloomily gazing __________ the newspaper on his lap. Swami threw himself on his bed and pulled __________ blanket over his face.
Answer:
at, the.

7. Surender had to repeat __________ question three times before Satish heard him. He was lying __________ the bed, his eyes closed.
Answer:
the, on.

8. The Constitution is __________ fundamental document. Ambedkar presided __________ the meeting of the committee to frame the Constitution.
Answer:
a, over.

9. His feet stuck to __________ ground. He desperately tried to escape ____________ his feet would not move.
Answer:
the, but.

10. For Swami, events took __________ unexpected turn. Father looked __________ the newspaper he was reading under the hall lamp.
Answer:
an, over

Reported Speech:

Read the conversations and rewrite the underlined sentences in reported speech:

1. Rajeev: How are you?
Rakesh: I’m fine. What about you?
Rajeev: I’m fine, thank you. Why did you go to Delhi last week?
Rakesh: To see the minister.
Rajeev asked Rakesh ________________________
Rakesh replied _____________________________
Answer:
Rajiv asked Rakesh why he had gone to Delhi the previous week.
Rakesh replied that he had been to Delhi to see the minister.

2. Banu: Will you please help me write the notes?
Fathima: Sure, I will help you write the notes.
Banu requested Fathima _________________________
Fathima replied _______________________________
Answer:
Banu requested Fathima to help her write the notes.
Fathima replied that she would surely help her write the notes.

3. Shivu: Good morning, Rani.
Rani: Very good morning, Shivu.
Shivu: Let’s not waste our time, shall we begin?
Rani: Sure, I’m rather glad you raised the subject.
Shivu suggested that ____________________________
Rani accepted and said that ________________________
Answer:
Shivu suggested that they should not waste time and asked her whether they should begin.
Rani agreed and said that she was glad he had raised the subject.

4. Akash: Hi Sourabh, how are you?
Sourabh: Hi Akash, I am fine.
Akash: Where are you going now?
Sourabh: I am going to a medical shop.
Akash asked him ____________________________
Sourabh replied ____________________________
Answer:
Akash asked him where he was going then.
Sourabh replied that he was going to a medical shop.

5. Chand: Hello Prashanth.
Prashanth: How are you?
Chand: I’m fine. Thank you. Are you working in this company?
Prashanth: Yes, I am. I joined this firm last year.
Chand asked Prashanth ____________________________
Prashanth replied that he was and he ____________________________
Answer:
Chand asked Prashanth if he was working in that company.
Prashanth replied that he was and added that he had joined the firm the previous year.

6. Kshama: Hi Deepthi, how are you?
Deepthi: Hi, I am fine. Thank you.
Kshama: Will you please help me cross the road?
Deepthi: Sure, I don’t mind.
Kshama asked Deepthi whether ____________________________
Deepthi replied she ____________________________
Answer:
Kshama asked Deepthi whether she would help her cross the road.
Deepthi replied that she would surely help and that she did not mind.

7. Suresh: Hello Ganesh.
Ganesh: Hi, how are you?
Suresh: I am fine. When did you come back?
Ganesh: I came back yesterday.
Suresh asked Ganesh ________________________
Ganesh replied ____________________________
Answer:
Suresh asked Ganesh when he had come back.
Ganesh replied that he had come back the previous day.

8. Parent: Good afternoon teacher.
Teacher: Good afternoon.
Parent: How is my son doing?
Teacher: He is doing extremely well.
The parent asked the teacher _____________________
The teacher replied ____________________________
Answer:
The parent asked the teacher how his son was doing.
The teacher replied that he was doing extremely well.

9. Anitha: Hello, Can I speak to Poorna?
Anil: I’m afraid, Poorna is not at home. May I know who is calling?
Anitha: I’m Anitha. Please tell Poorna to meet me near Gandhi Square bus stop at 6 p.m.
Anil said that ____________________________
Anitha asked Anil to ____________________________
Answer:
Anil said that Poorna was not at home.
Anitha asked Anil to tell Poorna to meet her near Gandhi Square bus stop at 6 p.m.

10. Warden: Puttamma, what do you plan to give for dinner tonight?
Puttamma: I’m making rice and rasam. I’ve also planned to fry some papads.
Warden: Could you please make some chapathis for me? I don’t eat rice on Monday.
The warden asked Puttamma ____________________________
Puttamma replied that _________________________________
Answer:
The warden asked Puttamma what she planned to give for dinner that night.
Puttamma replied that she was making rice and rasam and that she also planned to fry some papads.

11. Wife: Our TV is out of order.
Husband: God has answered my prayer.
Wife: What do you mean?
Husband: Now I can sleep peacefully.
Wife complained to her husband that ____________________________
When wife asked him what he meant by god has answered his prayer, husband said that ____________________________
Answer:
Wife complained to her husband that their TV was out of order.
When wife asked him what he meant by god had answered his prayer, husband said that then he could sleep peacefully.

Linkers:

1. Fill in the blanks with the appropriate linking words choosing from those given in brackets:

Sandeep can speak Hindi fluently, ___________ he can’t speak ___________Telugu ___________Tamil fluently ___________Telugu speaking people talk to him in Hindi.
(therefore, either, but, or)
Answer:
but, either, or, Therefore.

2. Fill in the blanks using the appropriate linking words given in brackets:

Prerana: Who are you talking about?
Sakshi: ___________ it’s about, Nandini.
Nandini is not only clever but honest ___________ reliable.
No wonder ___________ she is the star of our college, (then, well, and)
Answer:
Well, and, then.

3. Fill in the blanks with correct linking words given in brackets:

Kavita was happy ___________she was in Mysore. She had come out of the college___________ was in search of a job. She tried her best ___________it was all in vain. So she
remained unemployed she was 40. (but, till, while, and)
Answer:
while, and, but, till.

4. Fill in the blanks with the appropriate linking words given in brackets:

Sir M. Visveswaraya was a disciplined person. ___________ he was lean, he was strong in mind. At the request of the Maharaja of Mysore, he accepted the post of Chief Engineer ___________ Later he became the Dewan of Mysore. He made a name ___________ as an engineer as a statesman. People of Mandya worship him ___________ he got a dam built across the river Cauvery. (not only, though, but also, because)
Answer:
Though, not only, but also, because.

5. Fill in the blanks with the appropriate linking words given in brackets:

The summons came from the Soviet President ___________I had to go there. At the meeting, I was shown a letter from the American president ___________ to my surprise, ___________a few days I was called to Geneva. The meeting was held so ___________we could hold talks. (and, that, after, so)
Answer:
So, and, after, that

6. Fill in the blanks with the correct linking words given in brackets:

I will take you ___________ you are ready. My son ___________daughter are coming with me ___________ I am taking my car. My wife is not coming ___________ she is not feeling well. (and, because, if, so)
Answer:
if, and, So, because.

7. Fill in the blanks with the correct linking words given in brackets:

The hope ___________ the responsibility for breaking the stalemate rests not only on the money ___________ on intellectual resources ___________ money is more popular, according to the French proverb, ”Nobody is satisfied with his wealth, everybody is satisfied with his wisdom.” ___________, if humanly used, science is their indispensable guardian and caretaker. (though, and, however, but)
Answer:
and, but, Though, However.

8. Fill in the blanks with the correct linking words given in brackets:

Ramitha ___________ her sister entered the house, ___________ there was no electricity. ___________they took out a box of matches and lit a lamp ___________ they couldn’t see anything. (still, but, not, so)
Answer:
and, but, So, Still.

9. Fill in the blanks with the correct linking words given in brackets:

___________ Venkataram is a rich man, he is not generous ___________ his wife helps theb needy ___________ she is from a poor family ___________ has suffered a lot. (though, because, and, but)
Answer:
Though, But, because, and.

10. Fill in the blanks with the correct Unking words given in brackets:

Ramesh ___________ Ganesh went to the bus station ___________they missed the bus. ___________ they entered the station, the bus left ___________they could not board the bus. (but, as soon as, and, so)
Answer:
and, but, As soon as, So.

11. Fill in the blanks with the correct linking words given in brackets:

Suryanarayana is rich ___________ sad ___________ discontented. He owns fifty acres of land which he has inherited from his ancestors. He does not possess ___________wife ___________ children. (or, but, and, either)
Answer:
but, and, either, or.

12. Fill in the blanks with the correct linking words given in brackets:

Abdul Kalam was a disciplined person ___________ he was from a poor family, he became popular. He made a name ___________ as a scientist ___________ as a statesman ___________ he was dedicated, (not only, though, but also, because)
Answer:
Though, not only, but also, because.

13. Fill in the blanks with the correct linking words given in brackets:

Radhakrishnan was a teacher. Everybody liked him ___________ he had lot of patience while teaching ___________ any student didn’t have money to pay fees, he would give him money, ___________ he was kind ___________ service-minded. (if, and, because, as)
Answer:
because, If, because, and.

Correct tense form of the verb:

Fill in the blanks with the suitable form of the verbs given in brackets:

1. One day I saw a boy who___________ (be + cry). I called him but he ___________ (do) not respond me.
Answer:
was crying, did.

2. Rama ___________ (be + stand) in front of the school. The teacher___________ (see) him and ___________ (question) him.
Answer:
was standing, saw, questioned.

3. She ___________ (cover) herself with a shawl since a fierce wind ___________(be + blow).
Answer:
covered, was blowing.

4. The chief minister ___________ (be + leave) for Delhi this evening by a special plane. He ___________ (arrive) in Delhi at 8p.m.
Answer:
will leave, will arrive.

5. One day Nagaraj ___________ (say) that he ___________ (be + wait) for his friend.
Answer:
said, was waiting.

6. My brother ___________ (be + leave) Mysuru this evening. He (arrive) in Bengaluru at9-30p.m.
Answer:
will leave, will arrive.

7. I ___________ (be + have) my breakfast when the servant ___________ (knock) at the door.
Answer:
was having, knocked.

8. Last month my friend ___________ (be + stay) in Mangaluru and I ___________ (go) to see him.
Answer:
was staying, went.

9. My friend ___________ (be + drive) when the accident took place. He ___________(be) severely injured.
Answer:
was driving, was.

10. When I ___________ (reach) the railway station, the train ___________ already ___________ (have + left) the station. Then I ___________ (go) by bus.
Answer:
reached, had, left, went.

11. While the guests ___________ (be + watch) TV, thieves broke into the house and ___________(steal) a lot of gold and cash.
Answer:
were watching, stole.

12. You can see him now. See how he___________ (be + stand) there. His face is ___________ (wrinkle).
Answer:
is standing, wrinkled.

Conditional Clauses (‘If clause – Third Conditional)

Read the conversations and fill in the blank choosing the correct ‘If clause:

1. Mahesh: Why can’t you come with me Siddesh?
Siddesh: No, I have some urgent work now.
Mahesh: May I know the correct reason Siddesh?
Siddesh: I don’t have a vehicle to take my dad to the hospital that’s it.
Mahesh: Is it? If you had told me earlier, I ___________a vehicle.
A) will arrange
B) would have arranged
C) would arrange
D) shall arrange.
Answer:
B) would have arranged

2. Rohini: John, did you bring your camera?
John: Oh! Sorry
Rohini: It’s OK.
John: If I had bought my camera, we ___________ some photographs.
A) will take
B) will be taken
C) could take
D) could have taken.
Answer:
D) could have taken.

3. Veena: I wanted to buy a gold chain for my mother on her birthday.
Latha: Ok, then why have you not bought yet?
Veena: I don’t have enough money now. If I had saved money I ___________ it for sure.
A) would have bought
B) may have bought
C) should have bought
D) will have bought.
Answer:
A) would have bought

4. Raju: Hi Ravi, how are you?
Ramesh: I am fine. Why don’t you buy a new car?
Raju: If I had enough money I ______________ a sports car.
A) will buy
B) could buy
C) may buy
D) would buy.
Answer:
D) would buy.

5. Teacher: Please arrange a taxi for me for tomorrow to Mysuru. Don’t worry about the money.
Travel agent: Sir, it is not the question of money. You know this is the period of Dasara. Vehicles are booked two weeks in advance. If you had informed
me at least a week ago, I ___________ arranged a vehicle.
A) will have
B) would have
C) may have
D) shall have.
Answer:
B) would have

6. Sushila: Why can’t you come with me Usha?
Usha: I have some urgent work.
Sushila: May I know the correct reason Usha?
Usha: I have to take my dad to hospital and I don’t have a vehicle.
Sushila: Is it? If you had told me earlier, I _______________ a vehicle.
A) will have arranged
B) could have arranged
C) would have arranged
D) shall have arranged.
Answer:
C) would have arranged

7. Manoj: What is Ganesh’s percentage in IIPUC?
Krishna: 58%.
Manoj: That’s much less than I was expecting from him.
Krishna: If he had studied hard, he _____________ done much better.
A) should have
B) would have
C) will have
D) might have
Answer:
B) would have

8. Vinayak: How are you?
Majeed: I am fine.
Vinayak: I bought an Audi last week.
Majeed: That’s great.
Vinayak: What about you? Do you have any plans to buy a car?
Majeed: If I had money, I too __________ bought a car.
A) should have
B) would have
C) will have
D) could have
Answer:
D) could have

9. Nitin: Hi Sandeep, how are you?
Sandeep: I am fine. Where were you yesterday?
Nitin: Yesterday I had gone to a party.
Sandeep: That’s great. But what about your project?
Nitin: So I couldn’t complete the project.
Sandeep: If I was in your place, I __________ attended the party.
A) wouldn’t have
B) might not have
C) will not have
D) couldn’t have
Answer:
A) wouldn’t have

Infinitives:

Read the conversations and identify the infinitive:

1. Suresh: Good morning, Vasanth. How are you?
Vasanth: Good morning. I am fine, thank you.
Suresh: Where are you going?
Vasanth: I am going to the medical store to bring some medicines.
A) going
B) thank you
C) going to
D) to bring
Answer:
D) to bring

2. Sumathi: Where are you going?
Manjula: I’m going to the market to buy vegetables.
Sumathi: Is it? i too will come with you.
Manjula: Let us both walk to the market.
A) going
B) to buy
C) come with you
D) walk to
Answer:
B) to buy

3. Teacher: Students, have you completed your homework?
Students: Sir, we are completing now.
Teacher: You have to do it as early as possible.
Students: Ok sir.
A) completed
B) are completing
C) to do
D) possible
Answer:
C) to do

4. Mother. Geetha, where is your father?
Geetha: He has gone to the library to borrow some books.
Mother: When will he come back?
Geetha: He will be here by afternoon.
A) gone to
B) to borrow
C) come back
D) here by
Answer:
B) to borrow

5. Arun: What do you want to eat?
Satish: I want to eat an ice-cream.
Arum: Wait here. I’ll get you one.
Sat ish: Thanks.
A) to eat
B) want
C) wait here
D) get you
Answer:
A) to eat

6. Cook: What shall I cook for dinner tonight, sir?
Master: Prepare some special items. I am expecting some guests to come for dinner.
Cook: Alright sir. Shall I prepare biryani and Gulab jamoon?
Master: Ok. Also, make some fruit salad.
A) prepare
B) some
C) shall
D) to come
Answer:
D) to come

All Chapter KSEEB Solutions For Class 10 English

—————————————————————————–

All Subject KSEEB Solutions For Class 10

*************************************************

I think you got complete solutions for this chapter. If You have any queries regarding this chapter, please comment on the below section our subject teacher will answer you. We tried our best to give complete solutions so you got good marks in your exam.

If these solutions have helped you, you can also share kseebsolutionsfor.com to your friends.

Best of Luck!!

Leave a Comment

Your email address will not be published.